اغفال و گول زدن مرد توسط یک زن شوهر دار
سلام. من متاهلم رابطه خوبی با همسرم ندارم. در حدود 5 سال پیش با یک خانم افغان آشنا شدم و بسیار خوش زبون بود صیغه کردم بعد متوجه شدم شوهر دارد که گفت در شرف جدا شدن هست و بزودی جدا میشود و منم جدا شدم با هم ازدواج کنیم. الان وابستگی من خیلی زیاد شده و ایشان هر روز بهانه برای قهر و دوری میگیره و میگه بابام نمیزاره جدا بشم من هم نمیتونم به زندگی گذشته ام بر گردم همسرم کاملا از رابطه ما با خبره قراره طلاق بدم ،آیا از طریق قانونی میتونم اقدام کنم با این خانم افغان به عنوان اغفال و گول زدن و قول واهی شکایت کنم ؟؟ ایشان هر روز میگفت چه من باشم چه نباشم جدا میشه!! و سالهاست با شوهرش رابطه ندارن! و منم از زندگی قبلم سرد شدم و شدید وابسته این خانم شدم تکلیف چیه لطفاً پاسخ بدین خیلی ممنون میشم
امتیاز:

|
تعداد بازدید: 87

چگونه می شود از یک زن شوهر دار بابت اغفال و فریب شکایت کرد ؟
- تدلیس در نکاح به معنای فریب و مغرور کردن طرف مقابل به منظور دستیابی به نکاح طرف دیگر است به طوری که اگر تدلیس با فعل مثبت یا منفی انجام نمی گرفت اصلا آن نکاح شکل نخواهد گرفت. مثلا فردی به تصور اینکه خواستگار وی شخصی دارای جایگاه اجتماعی بالا است به او جواب مثبت می دهد اما اگر معلوم شود که شخص چنین جایگاهی ندارد و او با فریب و دروغ به قصد نکاح وی در آمده است، خیار تدلیس برای وی ثابت است و او می تواند نکاح را فسخ کند.
- یکی از ویژگی های اثبات تدلیس و فریب پنهان کاری است. یعنی با دروغ و پنهان کردن واقعیت صورت می پذیرد.
- پس اگر پنهان کاری صورت نگیرد و شخص به طور ضمنی یا به طور صریح واقعیت را بیان کرده باشد دیگر خیار تدلیس ثابت نیست چرا که فریبی صورت نگرفته است. مثلا شخصی که یکبار ازدواج کرده است و مدتی هم از ازدواج آنها گذشته باشد، اصولا شخص دیگر باکره نیست. شاید به طور دقیق زوجه بیان نکرده باشد که باکره نیست اما به طور ضمنی و با توجه به اوضاع و احوال و قراین معلوم است که شخص دیگر باکره نیست.
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص شکایت از زن شوهر دار بابت اغفال مرد
♦ ابتدا باید گفت که یکی از موانع نکاح همسر داشتن زن است؛ اعم از نکاح دائم یا موقت. پس ازدواج موقت شما به دلیل اینکه آن خانم هنوز طلاق نگرفته بود و عده طلاق وی در صورت رجعی بودن طلاق تمام نشده بود، باطل است. و طبق ماده 1050 قانون مدنی اگر شما علم به حرمت نکاح با زنی که در علقه زوجیت داشته باشید، شما بر هم حرام ابدی می شوید و هیچ وقت نمی توانید با هم ازدواج کنید .
♦ نکته دیگر این است که طبق ماده 1035 قانون مدنی وعده نکاح هیچ وقت تعهد آور نبوده و نیست و اگر کسی به دیگری صرفا پیشنهاد ازدواج یا وعده ای برای ازدواج داده باشد هیچ تعهدی ایجاد نمی کند و او می تواند از این سخن سرباز بزند.و هیچگونه ضمانت اجرایی نیز برای آن در نظر گرفته نشده است.
♦ نکته دیگر در باب فریب و تدلیس این است که پذیرش این که خانم افغان قصد فریب شما را داشته باشد با توجه به متن سوال کمی دشوار است چرا که او صرفا با توجه به اوضاع احوال خود به طور ضمنی به شما جواب مثبت داده است و هیچ گونه سخن دروغ یا وعده واهی به شما نداده است فقط موقعیت او برای ازدواج فراهم نمی شود و هنوز هم طلاق نگرفته است. فریب آن است که شخص با پنهان کردن واقعیت یا دروغگویی یا بزرگنمایی بخواهد واقعیت موجود را از شما پنهان کند چرا که اگر حقیقت منتشر شود شاید سرنوشت این نکاح عوض شود.
جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید - 88019243
مستندات قانونی - شکایت از زن شوهر دار
ماده 1035 قانون مدنی
وعده ازدواج ایجاد علقه زوجیت نمیکند اگرچه تمام یا قسمتی از مهریه که بین طرفین برای موقع ازدواج مقرر گردیده پرداخته شده باشد بنابراین هر یک از زن و مرد مادام که عقد نکاح جاری نشده میتواند از وصلت امتناع کند و طرف دیگر نمیتواند به هیچ وجه او را مجبور به ازدواج کرده یا از جهت صرف امتناع از وصلت مطالبه خسارتی نماید.
ماده 1050 قانون مدنی
هر کس زن شوهردار را با علم به وجود علقه زوجیت و حرمت نکاح و یا زنی را که در عده طلاق و یا در عده وفات است با علم به عده و حرمت نکاح برای خود عقد کند عقد باطل و آن زن مطلقاً بر آن شخص حرام موبد میشود.
ماده 1128 قانون مدنی
هر گاه در یکی از طرفین صفت خاصی شرط شده و بعد از عقد معلوم شود که طرف مذکور فاقد وصف مقصود بوده برای طرف مقابل حق فسخ خواهد بود، خواه وصف مذکور در عقد تصریح شده یا عقد متبایناً بر آن واقع شده باشد.