امکان طرح شکایت رابطه نامشروع دون زنا
با عرض سلام و احترام
همسر بنده از طریق فضای مجازی و پیامک و مکالمه با شخصی در ارتباط بوده که این امر موجب متواری شدنش شده و خود شخص غریبه هم اعترافاتی از قبیل ابراز علاقه به همسر قانونی بنده نموده که اسکرین آن موجود میباشد. آیا بنده میتوانم شکایتی مبنی بر رابطه نامشروع دون زنا مطرح کنم؟با تشکر
امتیاز:

|
تعداد بازدید: 1180
شکایت رابطه وارتباط نامشروع
- روابط نامشروع را میتوان اینطور تعریف کرد که، هرگاه زن و مردی که بین آنها رابطه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت شود، جرم محسوب شده و قابل مجازات میباشد. رابطه نامشروع از جرایمی است که دارای جنبه عمومی میباشد که غیر قابل گذشت محسوب شده و بدون شاکی نیز قابل رسیدگی است.
- روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا مانند تقبیل (بوسیدن) میشود اشاره کرد و جز جرایم تعزیری میباشد. رابطه نامشروع به معنای رابطه جنسی نیست بلکه اگر کاری بر خلاف عفت عمومی باشد و جامعه آن را قبول نکند، رابطه نامشروع محسوب میشود. این در حالی است که در زنا، رابطه جنسی و عمل دخول میان زن و مرد فاقد رابطه زوجیت، برقرار باشد.
- رابطه نامشروع مادون زنا (غیر از زنا) در ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی تشریح شده است. این ماده قانونی بیان میکند که : هرگاه بین زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به مجازات شلاق تا ۹۹ ضربه محکوم خواهند شد.در قانون برای رابطه نامشروع ۹۹ ضربه شلاق تعیین نموده است و چنانچه یکی از طرفین رابطه، اکراه شده باشد، مجازات نمیشود و فقط اکراه کننده مجازات میشود. این مجازات در جرایم رابطه نامشروع مادون زنا حتی بدون تماس فیزیکی قابل اجراست.
- در این جرم که تعزیری محسوب میشود، طبق وحدت رویه جدید اخیر به شماره ۷۷۰، دیوان عالی کشور، موضوع رابطه نامشروع مادون زنا از تعزیرات غیر منصوص شرعی محسوب شده و قوانین این نوع تعزیرات بر آن حاکم است از جمله، کسر ایام بازداشت قبلی، تخفیف، تعلیق، تعویق صدور حکم و موارد دیگر شامل آن میشود.
- میزان مجازات مقرر در قانون که تا ۹۹ ضربه شلاق تعزیری برای جرم رابطه نامشروع دون زنا در نظر گرفته شده است به صلاحدید و اختیار قاضی با در نظر گرفتن شرایط و موارد مقرر در قانون میباشد.
- در کنار مجازات اصلی مقرر در قانون، قاضی میتواند مجازات تکمیلی نیز برای محکوم در نظر بگیرند که تبعید و یا محرومیت از حقوق اجتماعی را میتوان از این نوع مجازات نام برد که نوع و مدت آن با توجه به قوانین در اختیار قاضی میباشد.
- اثبات این جرم با اقرار و شهادت شهود و علم قاضی قابل اثبات است ولی گاهی ادلهای همچون پرینت مکالمه، پیامک و نیز تصویر، فیلم و صوت روابط بین زن و مرد که بین آنها رابطه زوجیت نباشد و حاکی از رابطه عاشقانه و یا جنسی باشد، و در مواردی از طریق رسانههای جمعی و شبکههای مجازی نیز قابل اثبات است
- جرم رابطه نامشروع از دسته جرایمی که حتی بدون نیاز به شاکی خصوصی قابل تعقیب و پیگیری است و دادستان میتواند رسیدگی به جرم را شروع کند. چنانچه این جرم به صورت مشهود باشد ضابط دادگستری(نیروی انتظامی) میتوانند دخالت کنند و رسیدگی به آن شروع میشود و اگر دارای شاکی خصوصی باشد با شکایت او تعقیب و رسیدگی شروع میشود و چنانچه شاکی از شکایت خود انصراف و یا گذشت کند و رضایت دهد، رسیدگی متوقف نشده و از جنبه عمومی قابل رسیدگی و پیگیری است ولیکن میتواند از موجبات تخفیف باشد.
- شکایت از جرم رابطه نامشروع، جز دعاوی کیفری است. شکایت در تهران در دادسرای ارشاد تهران قابل ثبت است و در شهرستان در دادسرای عمومی ثبت میشود.
- ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی
- هر گاه زن و مردی که بین آنها علقه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم خواهند شد و اگر عمل با عنف و اکراه باشد فقط اکراهکننده تعزیر میشود.
پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما