تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 17 شهریور 1400

 امکان انتقال ملک از سوی مالک (پدر) به دو فرزند پسر

آیا پدر امکان انتقال ملک به نام دو پسرش را دارد ؟ در واقع سوال اینجاست که پدر ما می خواهد سه دانگ از ملکی را که دارد به نام من و سه دانگ را به نام برادرم بزند آیا بقیه خواهر ها و برادرها می تواند نسبت به این قضیه اعتراض کنند و در صورت فوت پدر آیا امکان باطل کردن معامله  را دارند؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 542

پاسخ - انتقال ملک در زمان حیات 

  • از اوصاف مالکیت می‌توان به سه وصف اساسی اشاره کرد: مطلق بودن -انحصاری بودن- دائمی بودن.
  • ماده ۳۰ قانون مدنی در این باره می‌گوید هر مالکی نسبت به مایملک خود حق هر گونه تصرف و انتفاع را دارد مگر به استثناء قانون. یا به تعبیر دیگر حقی است که به مالک اختیار انتفاع و تصرف را در حدود قوانین می دهد.
  • اما با توجه به این گفته ها هنوز هم اصل تسلیط در احترام به مالکیت پذیرفته شده است و اصل ۴۷ قانون اساسی هم در این باره سخن گفته است. و اصل ۴۰ قانون اساسی هم سوء استفاده از حق مالکیت را منع کرده است.
  • پس به تعبیر کلی مالک حق هر گونه استفاده از مال خود را داراست (الناس مسلطون علی اموالهم) اصل انتقال مالکیت در هیچ قانونی نیامده است ولی از مجموع قوانین در این زمینه می‌توان کاملا استنباط کرد؛ زمانیکه مال ارزش اقتصادی دارد که قابل داد و ستد باشد؛ پس طبق ماده ۳۰ قانون مدنی که ویژگی اطلاق مالکیت را بیان دارد، انتقال آن را هم در بر دارد؛ قانون مدنی اجازه داده است که تمام حق خود را از طریق فروش و قرض وهبه به دیگران انتقال دهد.
  • برای تحقق شرکت ضروری است که دو با چند حق مالکیت باهم درآمیزد ماده ۵۷۱ قانون مدنی شرکت را تعریف کرده است. پس بعد از مشخص شدن قدرالسهم هر یک از شرکا در تنظیم سند رسمی می‌توان ملک را به دو نفر با مشخص کردن قدرالسهم انتقال داد.

مواد قانونی قابل استناد در این خصوص 

ماده ۳۰ قانون مدنی : هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد.

ماده ۵۷۱ قانون مدنی : شرکت عبارت است از اجتماع حقوق مالکین متعدد در شیئی واحد به نحو اشاعه.

اصل ۴۷ قانون اساسی : مالکیت شخصی که از راه مشروع باشد محترم است. ضوابط آن را قانون معین می‌کند.

اصل ۴۰ قانون اساسی : هیچ‌کس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد.

 

راه های تماس ومشاوره با وکیل متخصص قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.