تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 17 مهر 1401

 امکان اخذ وکالت با سلب حق دخالت موکل

سلام. مادربزرگ بنده ۵ سال فوت کرده که دوتا خونه و یه زمین به نامش بوده الان پدر بنده چون به مصرف مواد آلوده هستش بقیه وراث تصمیم بر این دارن که با یه مبلغ ناچیز امضا بگیرن ازش و سهمش رو خریداری کنن خواستم بدونم من چه وکالتی بگیرم که نتونن دیگه ازش امضا بگیرن و سهمش رو بالا نکشن  و از اینور هم با توجه به اینکه پدرم مواد مصرف میکنه وکالتی با سلب حق دخالت خود پدرم ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 247

پاسخ – آیا می شود با سند وکالت رسمی حق موکل را از دخالت در مال گرفت ؟

  • وکالت به معنی نیابت دادن و واگذاری قسمتی از حقوق برای اعمال به نفع موکل و برای موکل، به دیگری است.
  • وکالت یک راه برای انتقال حق یا مال نیست بلکه اقتضاء ذات آن فقط اعطا حق اعمال یا نمایندگی یا نیابت به دیگری است.
  • در عمل از وکالت بعنوان راهی برای انتقال هم استفاده می شود که البته ضرورت دارد در صورتی که قصد طرفین از اعطای وکالت این بوده در قرارداد مملک و مستقل دیگری (مثل مبایعه نامه یا صلحنامه) این مراتب صراحتا درج و ذکر شود.
  • اصولاً وکالت عقدی امانی است یه این معنا که وکیل امین محسوب می شود و در صورتی ضامن تلف مال است که ثابت شود کوتاهی یا زیاده روی نموده است و در صورتی که مال در اثر یک عامل خارجی تلف شود وکیل ضامن نیست.
  • وکالت از جمله عقود جایز است یعنی وکیل یا موکل هر کدام هر وقت بخواهند می توانند آن را منتفی نمایند که البته می توان وکالت را به دو طریق غیر قابل انحلال نمود : این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

1- درج وکالت بعنوان عقد تبعی و یک شرط ضمن عقد لازم الاجرا ؛ یعنی وکالت را به صورت شرط ضمن یک عقد لازم مانند عقد بیع یا اجاره یا صلح بیاوریم.

2- اسقاط حق عزل به موجب یک عقد خارج لازم که معمولا آن عقد و توافق خارجی لازم الاجرا در قالب ماده 10 قانون مدنی توجیح می شود.

  • به جز اسقاط حق عزل یا بلاعزل نمودن وکالت محدودیت های دیگری نیز مانند شرط عدم ضم امین یا وکیل دیگر یا دخالت خود موکل را می توان به وکالتنامه اضافه کرد.
  • بنا بر یک نظر درست وکالت تام و وکالتی که برای تمام اموال و تمام حقوق است نمی تواند بلاعزل باشد چرا که با حکم ماده 959 قانون مدنی منافات دارد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مطرح شده در خصوص امکان اخذ وکالت با سلب حق دخالت موکل

در پاسخ به شما مخاطب گرامی و اینکه آیا می توانید از پدرتان نوعی وکالت بگیرید که ایشان نتوانند دخالت کنند با عنایت به اینکه در واقع شما با این وکالت و شرط عدم دخالت موکل و اصیل در موضوع وکالت ایشان را از حقوق طبیعی و انسانی خود محروم نموده اید در صورتی این امکان وجود خواهد داشت که به طور جزئی و برای قسمتی از حقوق باشد و نه تمام حقوق؛ مثلا به طور خاص اشاره شود که شما وکیل ایشان هستید در وصول سهم ارث از ماترک مرحوم ........ با اسقاط حق عزل و ضم امین و وکیل به نوعی که خود موکل نیز حق دخالت در این مورد را نداشته باشد.این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

مستندات قانونی - اخذ وکالت با سلب حق دخالت موکل

مقررات وکالت در قانون مدنی (ماده 656 تا 683 )

ماده 959 قانون مدنی

هیچکس نمیتواند به طور کلی حق تمتع و یا حق اجراء تمام یا قسمتی از حقوق مدنی را از خود سلب کند.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

راه های ارتباط و مشاوره حقوقی با وکیل متخصص امور قراردادها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.