تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 09 آبان 1400

 راه جلوگیری از مداخله ولی قهری در اموال صغیر 

با سلام

همسرم می خواهد سند یک آپارتمان را به نام فرزند صغیرم بکند بدون حق تصرف ولی (پدر) که منهم که پدر بچه هستم راضی هستم ولی خانم اصرار دارد که هیچگونه نامی از من نباشد بعنوان حق صلح ویا ...... چطور ممکنه ؟

 

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 330

پاسخ - اقدامات لازم برای جلوگیری از مداخله ولی قهری

  • قانونگذار در ماده 1207 قانون مدنی صغار، اشخاص غیر رشید و مجانین را از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع کرده است. 
  • نکته مهمی که به آن باید توجه داشت این است که رابطه افراد صغیر و غیر رشید، عموم و خصوص مطلق می باشد یعنی آنکه افراد صغیر لزوما غیر رشید نیز می باشند.
  • باید اشاره داشت که مطابق ماده 1208 قانون مدنی، تصرف در اموال و حقوق مالی توسط فرد غیر رشید عقلایی نمی باشد و این موضوع در خصوص افراد صغیر نیز جاری می باشد لذا افراد صغیر می توانند پس از رسیدن به سن بلوغ و اثبات رشد خود در دادگاه صالح، به صورت مستقل در اموال و حقوق مالی خود تصرف نمایند.
  • قانونگذار برای جلوگیری از معضلات مالی و همچنین عدم تضییع حقوق مالی صغار تا زمانی که بتوانند به صورت مستقل در اموال و حقوق مالی خود تصرف نمایند شرایطی را در مواد 1180 الی 1194 قانون مدنی پیش بینی نموده است که ولی قهری از جمله پدر یا جد پدری بتواند اموال و حقوق مالی صغار را مدیریت نماید و از ضرری که ممکن است به حقوق مالی آن ها وارد شود جلوگیری نماید.
  • ولی قهری می تواند در اموال و حقوق فرد صغیر به نفع او تصرف نماید، برای او خرید و فروش نماید و به طور کلی اموال و حقوق مالی او را مدیریت نماید و هیچکسی نمی تواند ولی قهری را از این امر باز دارد و یا مانع از انجام اقدامات و مدیریت او در این خصوص شود و این عمل و مدیریت تا زمانی ادامه پیدا می کند که فرد صغیر بتواند پس از رسیدن به سن بلوغ که در ماده 1210 قانون مدنی مشخص شده است و همچنین اثبات رشد خود در دادگاه صالح بتواند به صورت مستقل و بدون نیاز به مداخله ولی قهری در اموال و حقوق مالی خود تصرف نماید.
  • همانطور که در متن بالا اشاره شد هیچکس نمی تواند مانع از اقدامات و مدیریت ولی قهری در خصوص اموال صغیر شود ولی باید به این نکته مهم توجه داشت در برخی مواقع اوضاع و احوالی پیش می آید که مداخله ولی قهری در اموال و حقوق مالی فرد صغیر ممکن است ضرر مالی به فرد صغیر وارد کند و این امر به نفع و صلاح او نباشد.
  • همچنین ممکن است ولی قهری شرایط قانونی و حقوقی لازم را برای این مداخله از دست دهد، لذا قانون گذار شرایط و راهکاری را در این خصوص پیش بینی نموده است که ولایت ولی قهری سقوط می کند و یا اینکه ولی قهری نمی تواند به صورت مستقل این امر را مدیریت نماید.
  • با توجه و بررسی مواد 1184 و 1186 قانون مدنی می توان به این نکته پی برد که اگر پدر فرد صغیر که ولی قهری او می باشد در اموال و حقوق مالی فرزند خود خیانتی نماید و این امر در دادگاه صالح محرز گردد، ولایت قهری او ساقط می شود و این ولایت به جد پدری منتقل می گردد و در صورت در دسترس نبودن جد پدری و یا نداشتن شرایط قانونی آن ها، دادگاه شخص امینی را برای مدیریت و تصرف در اموال و حقوق مالی صغیر در نظر میگیرد. همچنین زمانی که ولی قهری کافر، مجنون و یا سفیه گردد این ولایت و اختیار تصرف در اموال ساقط می شود و یا ممکن است دادگاه شخصی را برای نظارت بر این مداخله و مدیریت در نظر بگیرد که ولی قهری بدون نظارت این شخص نمی اواند در اموال صغیر تصرف نماید.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص راه جلوگیری از مداخله ولی قهری در اموال صغیر

♦ در پاسخ به این سوال باید اشاره داشت که هیچ فردی نمی تواند مانع از مداخله ولی قهری در اموال صغیر شود مگر آن که در دادگاه صالح محرز شود که شما در مداخله در اموال فرزند خود خیانتی کرده اید و این اقدامات به صلاح و نفع مالی قرزندتان نبوده است همچنین اگر ولی قهری دچار شرایطی که در متن بالا ذکر شد، گردد ولایت قهری او ساقط می شود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - جلوگیری از مداخله در اموال صغیر

اصل 46 قانون اساسی

هر کس مالک حاصل کسب و کار مشروع خویش است و هیچ‌کس نمی‌تواند به عنوان مالکیت نسبت به کسب و کار خود امکان کسب و کار را از دیگری سلب کند.

اصل 47 قانون اساسی

مالکیت شخصی که از راه مشروع باشد محترم است. ضوابط آن را قانون معین می‌کند.

ماده 1207 قانون مدنی

اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع هستند:
۱) صغار.
۲) اشخاص غیر رشید.
۳) مجانین.

ماده 1208 قانون مدنی

غیر رشید کسی است که تصرفات او در اموال و حقوق مالی خود عقلائی نباشد.

ماده 1180 قانون مدنی

 طفل صغیر تحت ولایت قهری پدر و جد پدری خود میباشد و همچنین است طفل غیر رشید یا مجنون در صورتی که عدم رشد یا‌ جنون او متصل به صغر باشد.

ماده 1181 قانون مدنی

هر یک از پدر و جد پدری نسبت به اولاد خود ولایت دارند.

ماده 1182 قانون مدنی

 هرگاه طفل هم پدر و هم جد پدری داشته باشد و یکی از آنها محجور یا به علتی ممنوع از تصرف در اموال مولی‌ علیه گردد ولایت‌ قانونی او ساقط میشود.

ماده 1183 قانون مدنی

در کلیه امور مربوطه به اموال و حقوقی مالی مولی‌ علیه ولی نماینده قانونی او میباشد.

ماده 1184 قانون مدنی

هرگاه ولی قهری طفل رعایت غبطه صغیر را ننماید و مرتکب اقداماتی شود که موجب ضرر مولی‌علیه گردد به تقاضای یکی از اقارب وی و یا به درخواست رئیس حوزه قضایی پس از اثبات، دادگاه ولی مذکور را عزل و از تصرف در اموال صغیر منع و برای اداره امور مالی طفل فرد صالحی را به عنوان قیم تعیین می نماید.
همچنین اگر ولی قهری به واسطه کبر سن و یا بیماری و امثال آن قادر به اداره اموال مولی علیه نباشد و شخصی را هم برای این امر تعیین ننماید طبق مقررات این ماده فردی به عنوان امین به ولی قهری منضم می‌گردد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.