تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: شنبه 07 آبان 1401

 امکان طلاق زن به دلیل آزار جسمی و روحی توسط شوهر

با درود و خسته نباشید. من یک زن 52 ساله هستم که همسر اولم فوت کردن و مدت ده سال با آقای دیگری ازدواج نمودم اما پس از ازدواج متوجه شدم ایشان بسیار پرخاشگر بدبین هستند بارها مورد آزار جسمی و روحی از سوی ایشان قرار گرفتم و اکنون قصد جدایی دارم و علی رغم اینکه فامیل هم در جریان بدرفتاری و آزار جسمی من توسط ایشان بودن اما به علت ترس از ایشان حاضر به شهادت نیستند و من هم متاسفانه هیچوقت به پزشک قانونی جهت گرفتن برگ معاینه مراجعه نکردم در ضمن مدت سه سال هم هست که هیچگونه رابطه زناشویی با ایشان نداشتم آیا با توجه به موارد مطروحه  و آزارهایی که دیدم میتوانم از ایشان طلاق بگیرم ؟ در ضمن ما فرزندی هم نداریم.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 176

پاسخ – آیا زن می تواند بدلیل آزار جسمی و روحی از شوهر طلاق بگیرد ؟

  • قانون مدنی در مواردی به زن حق مراجعه به دادگاه و درخواست طلاق را داده است ؛ چرا که در یک اصل کلی در ماده 1133 اصلاحی قانون مدنی به زن و مرد طبق شرایطی اجازه طلاق داده شده است.
  • ماده 1130 قانون مدنی در اصلاحیه جدید خود به تفصیل به بیان مواردی که زن به استناد به آنها می تواند درخواست طلاق خود را تقدیم دادگاه کند بیان کرده است. موارد مذکور در ماده 1130 در قالب عسر و حرج بیان شده است 
  • عسر و حرج عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته است و تحمل آن مشکل باشد و مواردی که در تبصره ماده مذکور بیان شده است در صورت احراز توسط دادگاه از مصادیق عسر و حرج محسوب می شود و به استناد آنها زوجه  می تواند طلاق خود را از دادگاه بخواهد.
  • بند چهارم تبصره ماده 1130 قانون مدنی هرگونه ضرب و شتم و سوء رفتار مستمر زوج که عرفا غیر قابل تحمل باشد را بیان داشته است. 
  • البته باید توجه داشت که خلاف موارد فوق نیز قابل اثبات است و شوهر نیز با ارائه دلایل محکمه پسند می تواند ثابت کند که به رغم وجود یکی از موارد یاد شده ، تحمل و ادامه زندگی برای زوجه مشقت بار نبوده است 
  • درباره نحوه اثبات دلایل خود در دادگاه  ارائه ی دلایلی نظیر گزارش پزشکی قانونی، گزارش ماموران کلانتری، شهادت شهود،استشهاد محلی، وجود پرونده ی کیفری علیه شوهر می تواند عسر و حرج زن را اثبات نماید.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص طلاق زن به دلیل آزارهای شوهر

با توجه به صورت سوال باید گفت که قانون در راستای حمایت از حقوق شما و با توجه اینکه حقوق شما تضییع شده است این حق را به شما داده است که طلاق خود را از دادگاه بخواهید که البته با اوضاع و احوال حاضر شاید کمی اثبات آن سخت باشد اما غیر ممکن نخواهد بود و پس از ثبت دادخواست در دفتر خدمات الکترونیک و ارجاع پرونده به شعبه دادگاه و احضار شما و زوج و پرس و جو از اوضاع احوال و علت طلاق می توانید با حضور یک وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانواده جهت پرونده را به سود خود عوض کنید.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - دلایل طلاق زن

ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی
در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.
تبصره (۱۳۸۱/۴/۲۹) - عسر و حرج موضوع این ماده عبارت است از به وجود آمدن وضعیتی که ادامه‌ی زندگی را برای زوجه با مشقت همراه ساخته و تحمل آن مشکل باشد و موارد ذیل در صورت احراز توسط دادگاه صالح از مصادیق عسر و حرج محسوب می‌گردد:
۱- ترک زندگی خانوادگی توسط زوج حداقل به مدت شش ماه متوالی و یا نه ماه متناوب در مدت یک سال بدون عذر موجه.
۲- اعتیاد زوج به یکی از انواع مواد مخدر و یا ابتلا وی به مشروبات الکلی که به اساس زندگی خانوادگی خلل وارد آورد و امتناع یا عدم امکان الزام وی به ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده است.
۳- محکومیت قطعی زوج به حبس پنج سال یا بیشتر.
۴- ضرب و شتم یا هرگونه سوءرفتار مستمر زوج که عرفاً با توجه به وضعیت زوجه قابل تحمل نباشد.
۵- ابتلای زوج به بیماری‌های صعب‌العلاج روانی یا ساری یا هر عارضه‌ی صعب‌العلاج دیگری که زندگی مشترک را مختل نماید.
موارد مندرج در این ماده مانع از آن نیست که دادگاه در سایر مواردی که عسر و حرج زن در دادگاه احراز شود، حکم طلاق صادر نماید.
ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی
مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.
تبصره- زن نیز می‌تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) این قانون، از دادگاه تقاضای طلاق نماید.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره حقوقی با وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.