تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 09 آذر 1401

 امکان گرفتن سهم ارث از پدر قبل از فوت

آیا کسی که در زمان حیات پدر با اجازه وی ملکی را که در آن زندگی میکرده بفروشد ‌قبول کند که این ملک سهم ارث من می باشد ازبقیه ماترک پدر ارث میبرد یا خیر؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 165

پاسخ – آیا کسی می تواند سهم ارث خود را قبل از فوت از پدرش بگیرد ؟

  • هر انسانی تا زمانیکه زنده است دارای اهلیت و صلاحیت تملک است اما بر مرگ فرد شخصیت و صلاحیت او خاتمه می یابد و رابطه وی با دارایی اش قطع می شود.
  • از این رو باید برای ترکه متوفی مالک جدید تعیین شود بدین ترتیب مرگ مورث باعث انتقال دارایی و تحقق ارث است.
  • در نتیجه نخستین گام برای ارث بردن فرد از دیگری آن است که شخصی فوت کند ماده ۸۶۷ قانون مدنی تحقق ارث را به موت حقیقی و فرضی مشخص کرده است. 
  • نکته دیگر در موجبات ارث ضرورت زنده بودن وارث در زمان فوت مورث است که ماده ۸۷۵ قانون مدنی بدان تصریح دارد.
  • پس قربای نسبی و سببی تنها در صورتی از متوفی ارث می برند که در حین فوت او زنده باشند دلیل این حکم این است مالکیت نیاز به پایگاه مادی و خارجی دارد و بر معدوم استوار نمی شود . پس طبیعی است تنها وارثان زنده زمان فوت از ارث بهره مند می شوند. 
  • نکته مهم دیگر این است حتما باید بعد از فوت مورث تصفیه ترکه انجام شود تا ترکه خالص به ارث برسد؛ به این معنا که ابتدا باید دیون و تعهدات متوفی انجام شود و هر گونه بدهی او اعم از قرارداد ،چک ، سفته ، هزینه تدفین تغسیل و غیره پرداخت شود و پس از نوبت به وصیتنامه تا ثلث ترکه است که بعد از کسر این مبالغ ترکه خالص متوفی حاصل می شود و به ترتیب طبقات ارث به وارثان می رسد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص امکان گرفتن سهم ارث قبل از فوت پدر

♦  با توجه به سه مسئله بسیار مهم که در متن فوق بدان اشاره شد نمی توان تا زمانیکه افراد زنده هستند در مورد أموال انها تصمیم گرفت چرا که آنها مالکیت بر أموال خود دارند و هیچکس نمی تواند به اموال و مالکیت آنها تعرضی بکند؛ مگر اینکه خوده اشخاص به این نتیجه برسند که أموال خود را در قالب برخی عقود غیر معوض یا محاباتی به اقربا خود انتقال دهند ؛ که این کار جدا از بحث ارث است چرا که در ارث ابتدا باید مورث فوت کند در ثانی شخص وارث هم در زمان فوت مورث زنده باشد ثالثاً ترکه ای نیز پس از تصفیه باقی بماند در غیر اینصورت ارث بری منتفی است. 
♦  اما افراد می توانند برای اسودگی خاطر پس از فوت خود أموال خود را در قالب عقد هبه ، صلح محاباتی و بلا عوض یا در قالب وصیت تا ثلث اموال انتقال دهند؛
پس اگر شما و پدرتان به این توافق رسیده اید که ملکی که فعلا در آن ساکن هستید به تملک شما برسد می توانید با تنظیم قرارداد هبه یا عقد صلح بلاعوض ملک را به شما انتقال دهد. 

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی  - مطالبه سهم الارث در زمان حیات مورث

ماده ۸۷۵ قانون مدنی

شرط وراثت زنده بودن در حین فوت مورث است و اگر حملی باشد در صورتی ارث میبرد که نطفه او حین‌الموت منعقد بوده و زنده‌ هم متولد شود اگر چه فوراً پس از تولد بمیرد.

ماده ۸۶۷ قانون مدنی
ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی مورث تحقق پیدا میکند.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های ارتباط، مشاوره و اعطای وکالت به وکیل متخصص ارث و انحصار وراثت

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.