چگونه می شود سفته های امانی را از خواهر شوهر پس گرفت؟
سلام من سال ۹۷ خواهر شوهرم شوهرش کارمند بانک بود میخواست برا خودم و شوهرم وام ازدواج بگیره ۳۰ تومن سفته آورد ۱۵ تومن شوهرم امضا کرد ۱۵ تومن هم من. بعدش وام شوهرم و براش گرفت ، وام من و نگرفت الان بعد ۵ سال شوهرم و کشیدن سمت خودشون که منو طلاق بده و پدر شوهر و خواهر شوهرم رفتن شکایت منو کردن که پول سفته ها رو با تادیه و دیرکرد ازم بگیرن تو این ۵ سال هر بار که خواهر شوهرم با شوهرم بحثش میشد تهدید میکرد که سفته ها رو میزارم اجرا عموی شوهرم و برادر شوهرم و فرستادم که سفته ها رو بگیرن ولی شوهرش هر بار یه بهونه می آورد الان باید چکار کنم ؟ ممنونم
امتیاز:

|
تعداد بازدید: 22

پاسخ – پس گرفتن سفته هایی که بابت تضمین وام داده شده بود از خواهر شوهر
- چک و سفته جز مهمترین و پرکاربردترین اسناد تجاری محسوب میشوند که امروزه بسیاری از تاجران و افراد فعال در بانک ها و موسسات پولی و اعتباری که در زمینه های اقتصادی با آن سروکار دارند.
- هنگامی که یک نوع رابطه ی حقوقی میان افراد باعث شود تا آنان قراردادی را انعقاد کنند، شخصی که در این قرارداد اجرای تعهداتی را بر عهد میگیرد برای ضمانت کار خود و دادن احساس اعتماد به طرف مقابل باید سفته ای را به عنوان ضمانت در وجه طرف مقابل خود در قرارداد صادر کند.
- در حالت کلی می توان گفت که استرداد سفته ضمانت یا همان استرداد لاشه سفته به دو دلیل دارای اهمیت است و در قانون به آن توجه می شود:
- از لحاظ حقوقی در جریانات قراردادهایی که انعقاد میشوند، هنگامی که یکی از طرفین متعهد انجام کاری میشود و سفته را به عنوان ضمانت به طرف مقابل تقدیم میکند، باید به این موضوع توجه داشته باشد که در طی مدتی که در حال انجام کار است و به تعهداتش عمل می کند باید ادله ای را برای اثبات انجام کار خود داشته باشد و آنها را ضبط کند؛ چرا که پس از اتمام کار او رابطه ی حقوقی تا زمان استرداد لاشه سفته باقی می ماند و اگر آن را دریافت نکند،متعهد له میتواند از آن در محاکم قانونی برای طرح دعوا استفاده کند و ادعا کند که فرد به تعهداتش عمل نکرده است.
- از طرفی دیگر باید به این موضوع نیز توجه داشت که ممکن است متعهد له یا کسی که سفته را به عنوان ضمانت دریافت کرده است بنا به دلایل مختلفی آن را به شخص ثالثی انتقال دهد. در چنین شرایطی دیگر مسئله ی حقوقی پیچیده تر از قبل میشود و اگر شخص ثالث وجه معین سفته را طلب کند، فرد متعهد نمی تواند این موضوع را به راحتی اثبات کند که سفته تنها برای ضمانت صادر شده است و او نیز به تعهد کاری خود عمل کرده است
پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص نحوه پس گرفتن سفته امانی
♦ اگر صادرکننده چک یا سفته وجه آن را پرداخت کند تعهدی را که به صدور این اسناد منجر شده است، اجرا نماید قرارداد مذکور به طور کل و بنا به هرعلتی بر هم بخورد..در چنین شرایطی صادر کننده سفته این اختیار قانونی را دارد که به عنوان خواهان پرونده اظهارنامه استرداد سفته را برای همان شخصی که سفته در دست او است، ارسال نماید.
♦ اگر شخص مذکور هم چنان از استرداد لاشه سفته خودداری کند، خواهان به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند و دادخواست استرداد سفته ضمانت را ثبت کرده تا به مراجع قضایی ارسال شود و روند دادرسی به پرونده آغاز شود.
جهت ارتباط با وکیل پایه یک دادگستری کلیک کنید - 88019243
مستندات قانونی - سفته امانی
ماده 699 قانون مدنی
تعلیق در ضمان مثل این که ضامن قید کند که اگر مدیون نداد من ضامنم باطل است ولی التزام به تأدیه ممکن است معلق باشد .
ماده 700 قانون مدنی
تعلیق ضمان به شرایط صحت آن مثل این که ضامن قید کند که اگر مضمون عنه مدیون باشد، من ضامنم، موجب بطلان آن نمیشود
ماده ۷۰۹ قانون مدنی
ضامن حق رجوع به مضمون عنه ندارد مگر بعد از اداء دین ولی میتواند در صورتی که مضمونعنه ملتزم شده باشد که در مدت معینیبرائت او را تحصیل نماید و مدت مزبور هم منقضی شده باشد رجوع کند.
ماده ۷۱۰ قانون مدنی
اگر ضامن با رضایت مضمونله حواله کند به کسی که دین را بدهد و آن شخص قبول نماید مثل آنست که دین را ادا کرده است و حق رجوع به مضمونعنه دارد و همچنین است حواله مضمونله به عهده ضامن.
ماده ۷۱۱ قانون مدنی
اگر ضامن دین را تادیه کند و مضمون عنه آن را ثانیاً بپردازد ضامن حق رجوع به مضمونله نخواهد داشت و باید به مضمونعنه مراجعهکند و مضمونعنه میتواند از مضمونله آنچه را که گرفته است مسترد دارد.
ماده ۷۱۲ قانون مدنی
هر گاه مضمونله فوت شود و ضامن وارث او باشد حق رجوع به مضمونعنه دارد.