تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 21 مهر 1400

 نحوه کسب اطلاع از اساسنامه و تصمیمات شرکت

سلام وقت بخير. جهت پیدا کردن اسامی اعضاء هیئت مدیره و جزییات اطلاعات شرکت های تجاری از چه مرجعی میتوان استعلام گرفت ؟ و کلاً راه حل قانونی دسترسی به اساسنامه و تصمیمات شرکت چیست ؟

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 9316

پاسخ - تصمیمات و اساسنامه شرکت های تجاری

  • در قوانین و مقررات موجود شرایطی در خصوص کسب اطلاع برای افراد جامعه در نظر گرفته شده است.
  • با بررسی ماده 2 قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، به این موضوع پی میبریم که هر شخص ایرانی حق دسترسی به اطلاعات عمومی را دارد، مگر آنکه قانون منع کرده باشد، یعنی اصل بر آزادی و کسب اطلاعات است مگر در مواردی که قانون آن را ممنوع یا کسب اطلاعات را محدود به شرایط ویژه ای کرده باشد همچنین در ماده 8 قانون فوق الذکر اشاره شده است که  موسسه عمومی یا خصوصی باید به درخواست دسترسی به اطلاعات در سریع‌ترین زمان ممکن پاسخ دهد و در هر صورت زمان پاسخ نمی‌تواند حداکثر بیش از 10 روز از زمان دریافت درخواست باشد.
  • باید توجه داشت که این قانون برای دسترسی به بعضی از اطلاعات ممنوعیت یا محدودیت هایی را نیز در نظر گرفته است از جمله:

اسرار دولتی : برخی از اسرار و اطلاعات عمومی نباید به اطلاع عموم مردم یا افراد عادی برسد چرا که ممکن است امنیت و منافع عمومی را تهدید نماید یا ضرباتی را به امنیت ملی وارد سازد.
حمایت از حریم خصوصی : با بررسی اصل 25 قانون اساسی به این نکته پی میبریم که قانونگذار برای حفظ حریم خصوصی افراد جامعه ارزش قائل شده و از آن حمایت کرده است. همچنین در ماده 36 منشور حقوق شهروندی اشاره شده است که حق هر شهروند است که حریم خصوصی او محترم شناخته شود. 
حمایت از سلامتی و اطلاعات تجاری : این حمایت در بحث حقوق مالی، تجاری و اقتصادی اهمیت بسزایی دارد چرا که انتشار بعضی از اطلاعات شرکت ها و بنگاه های اقتصادی منجر به سوء استفاده شرکت های رقیب و در نتیجه ورشکستگی آنان می شود.

  • هر کدام از افراد جامعه برای ورود به بازار رسمی فعالیت خود می بایست شغل خود را رسمی نمایند، یکی از موارد رسمی کردن، ثبت شرکت می باشد. با ثبت رسمی یک شرکت اطلاعات مورد نیاز عموم جامعه نیز ثبت می گردد و اگر قانون کسب این اطلاعات را ممنوع و یا محدود به شرایط ویژه ای نکرده باشد می توان به راحتی به این اطلاعات دست پیدا کرد.
  • باید توجه داشت که با ثبت یک شرکت موارد مهمی همچون نام شخص، شناسه ملی شرکت و شماره ثبت شرکت نیز در اختیار قوه قضاییه قرار می گیرد. باید توجه داشت که اساسنامه هر شرکت در واقع مهمترین رکن آن شرکت می باشد و در واقع سندی است که علاوه به اعتبار دادن به آن شرکت، روابط شرکاء با یکدیگر و حدود اختیارات مجامع عمومی و هیئت مدیره را تعیین می کند. قوه قضاییه و نهاد های صالح راه ها و روش های متعددی را برای کسب اطلاع از آن دسته از اطلاعاتی که منتشر شدنشان آزاد می باشد و تحت شرایط خاص و محدودیت قرار نگرفته است از جمله اطلاعات راجب اساسنامه را پیشبینی کرده اند.
  • در خصوص پاسخ به این سوال باید گفت که از جمله طرقی که نهاد های صالح برای کسب اطلاع از اساسنامه شرکت ها در اختیار عموم مردم قرار داده اند دو سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور و  همچنین سایت سازمان اسناد و املاک کشور می باشد و همانگونه که گفته شد اطلاعاتی همچون نام کامل شخصیت حقوقی، ثبت‌کننده شخصیت حقوقی، شناسه ملی شخصیت حقوقی، تاریخ تاسیس شخصیت حقوقی، شماره ثبت شخصیت حقوقی، وضعیت شخصیت حقوقی، محل اقامت قانونی، کدپستی مربوط به شرکت کسب می گردد.
  • در خصوص تصمیمات و تغییراتی که منتشر شدنشان منع قانونی نداشته باشد می توان به سایت روزنامه رسمی کشور مراجعه نمود.
  • روش های دیگری نیز وجود دارد تا بتوانید به اطلاعات یک شرکت دست پیدا کنید مانند : مراجعه به سایت اداره ثبت شرکت ها و یا از طریق آگهی های تغییرات شرکت.این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - اطلاع از تصمیمات شرکت

اصل 25 قانون اساسی

بازرسی و نرساندن نامه‌ها، ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، افشای مخابرات تلگرافی و تلکس، سانسور، عدم مخابره و نرساندن آنها، استراق سمع و هر گونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.

ماده 36 حقوق شهروندی

حق هر شهروند است که حریم خصوصی او محترم شناخته شود. محل سکونت، اماکن و اشیاء خصوصی و وسایل نقلیه شخصی از تفتیش و بازرسی مصون است، مگر به حکم قانون

ماده 38 حقوق شهروندی

گردآوری و انتشار اطلاعات خصوصی شهروندان جز با رضایت آگاهانه یا به‌حکم قانون ممنوع است.

ماده 2 قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات

 ماده 2- هر شخص ایرانی حق دسترسی به اطلاعات عمومی را دارد، مگر آنکه قانون منع کرده باشد. استفاه از اطلاعات عمومی یا انتشار آنها تابع قوانین و مقررات مربوط خواهد بود.

ماده 21 قانون تجارت

 اده 21 - شرکت سهامی شرکتی است که برای امور تجارتی تشکیل و سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به سهام‌آنها است.
قانون راجب ثبت شرکت ها

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل متخصص دعاوی تجاری و شرکت ها

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.