تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: ﺳﻪشنبه 07 تیر 1401

 اعتبار معامله ای که در آن پول، عوض و ثمن پرداخت نشده است

اگه تو قولنامه دستی قصد شود که کل مبلغ تحویل فروشنده شده،اما در اصل هیچ پول و ثمن و عوضی به فروشنده داده نشود و فروشنده معارض این معامله باشد،آیا می‌توان ملک خودش رو پس بگیره،ملک‌ تقریبی ۳۰ میلیارد ارزش داره که یک ریال هم نداده،اگه حساب بانکی بررسی شود،صحت قضیه مشخص میشود،اما من بدون اینکه پولی دریافت کنم قولنامه رو امضا گردم و خریدار ملک رو هم ‌ازم‌ گرفته،چه باید بکنم؟ آیا امکام درخواست فسخ معامله به دلیل عدم پرداخت ثمن برای من وجود دارد ؟خواهشمندم رسیدگی و جوابمو بدید! با تشکر.

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 3240

پاسخ – آیا اگر در معامله پولی پرداخت نشود صحیح است ؟

  • بر خلاف یک باورعامیانه که به نظر می رسد منشأ آن دلالان معاملات ملکی باشند، معامله و عقد با قصد انشاء واقع می شود (ماده 191 قانون مدنی)  و به حکم قانون اصولاً لازم الاجرا است (ماده 219 قانون مدنی).
  • ضرورت پرداخت ثمن در عقد بیع یا عقود معاوضی دیگر شرط ضمن عقد نیست که ضمانت اجرای آن ایجاد حق فسخ برای فروشنده باشد پس جز در موارد تصریح قراردادی و درج ضمانت اجرا برای نپرداختن ثمن، حقی برای فروشنده از جهت فسخ یا بطلان ایجاد نمی شود و فقط می تواند با تقدیم دادخواست ثمن را مطالبه نماید. 
  • تمام مقررات راجع به مبیع در قانون مدنی برای ثمن نیز هست به جز اینکه ثمن می تواند مال معین یا کلی یا پول نقد باشد ولی در هیچ فرضی متصور نیست که مبیع پول نقد باشد به عبارت دیگر پول نقد را نمی توان فروخت ولی با پول نقد می تواند خرید.
  • اگر مبیع یک عین معین یا مقداری از یک مال کلی باشد و برای تحویل ثمن یا مبیع مهلتی قرار داده نشده باشد اگر سه روز از تاریخ معامله بگذرد و هیچ یک از طرفین مورد معامله را تحویل دیگری نداده باشد، فروشنده می تواند به خاطر ندادن ثمن معامله را فسخ نماید (خیار تاخیر ثمن).

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص اعتبار معامله ای که ثمن پرداخت نشده

در فرض سوال شما ادعای شما این است که ثمن را دریافت نکرده اید ولی ظاهر ماجرا و آنچه از عقل بر می آید این است که ثمن پرداخت شده و شما نیز با امضاء عقد و قبول مفاد آن به نوعی اقرار به دریافت نموده اید مطابق قواعد چون ادعای شما خلاف ظاهر عقد است پس بار اثبات عدم دریافت ثمن و ارائه دلیل بر دوش شما است یعنی شما باید شکایت کنید و دادخواست بدهید و دلیل بیاورید که ثمن را دریافت نکرده اید.
 این دعوا را می توان با معرفی شاهد یا گرفتن پرینت از تمامی حساب های بانکی یا درخواست از قاضی که در قالب ماده 199 هر تحقیقی که لازم است انجام دهد تا واقع محرز شود، به انجام رساند.
در صورت عدم حصول دلیل کافی و عدم اثبات خلاف ظاهر خواهان تقاضای قسم از سوی خوانده مبنی بر برائت ذمه می نماید که اگر خوانده قسم نخورد با قسم خواهان و مدعی ادعا ثابت می شود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - اعتبار معامله فاقد پول و عوض و ثمن

ماده 1325 قانون مدنی

 در دعاوی که به شهادت شهود قابل اثبات است مدعی می تواند حکم به دعوی خودراکه مورد انکارمدعی علیه است منوط به قسم او نماید.
ماده 1328 قانون مدنی

کسی که قسم متوجه او شده است در صورتی که نتواند بطلان دعوی طرف را اثبات کند یا باید قسم یاد نماید یا قسم را به طرف دیگر رد کند و اگر نه قسم یادکند و نه آنرا بطرف دیگر رد نماید با سوگند مدعی به حکم حاکم مدعی علیه نسبت به ادعائی که تقاضای قسم برای آن شده است محکوم می گردد. ( اصلاحی 8/10/61 و 14/8/1370 )
ماده 1329 قانون مدنی

قسم به کسی متوجه می گرددکه اقرارکند اقرارش نافذ باشد .
ماده 362 قانون مدنی

آثاربیعی که صحیحاواقع شده باشدازقرارذیل است:

1 - بمجرد وقوع بیع مشتری مالک مبیع و بایع مالک ثمن می شود .

2 - عقد بیع بایع را ضامن درک مبیع و مشتری را ضامن درک ثمن قرارمیدهد.

3 - عقدبیع بایع رابه تسلیم مبیع ملزم می نماید.

4 - عقدبیع مشتری رابه تادیه ثمن ملزم می کند. فقره اول - درملکیت مبیع وثمن ماده 
ماده 402 قانون مدنی

هرگاه مبیع عین خارجی ویادرحکم آن بوده وبرای تادیه ثمن یا تسلیم مبیع متبایعین اجلی معین نشده باشد اگ رسه روز از تاریخ بیع بگذرد و در این مدت نه بایع مبیع را تسلیم مشتری نماید و نه مشتری تمام ثمن را به بایع بدهد بایع مختار در فسخ معامله می شود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط وکیل محمدی

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.