تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 04 مرداد 1402

 اثبات و تشخيص زمان نوشتن سند عادي

با سلام حدودا ٤ يا ٥ ماه بعد از فوت پدرم ، برادرم با وكالتي كه از پدرم داشت يك مبايعه نامه با خط خودش نوشت كه پدرم سرقفلي يك ملك تجاري را كه حدود ده ميليارد تومان ارزش دارد به قيمت ده ميليون تومان به صورت نقدي فروخته.، آيا روشي براي اثبات زمان تحرير وجود دارد؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 1151

آیا می شود اثبات نمود که زمان نوشتن و تحریر یک سند عادی بعد از فوت موکل است ؟ 

  • قانونگذار در جهت حمایت از اسناد و نوشته جات و جلوگیری از سند سازی و متعهد ساختن بلاجهت افراد، این اجازه را برای افراد قائل شده است که علیه این اشخاص اقامه دعوا تحت عنوان جعل اسناد اعم از اسناد رسمی یا عادی و جعل دستخط یا امضا و مهر بشود. 
  • مواد 523 تا 542 قانون مجازات اسلامی تحت عنوان جرم جعل و تزویر بیان شده است.از بین طرق مختلف جعل مذکور در قانون دو وسیله کاملا متمایز قلب حقیقت را تحت عنوان جعل مادی یا جعل معنوی می توان مورد بررسی قرار داد. 
  • قلب حقیقت در نوشته از مهمترین عناصر تشکیل دهنده جرم جعل است برای اینکه نوشته ای مشمول جرم جعل قرار بگیرد باید چنین نوشته ای ماهیتا وضعیتی را من غیر حق تغییر یا حقی را تضییع کند 
  • یکی از مدارک عمومی جعل نوشته های خصوصی است که هر نوع ورقه ای که رسمی عمومی یا بانکی  نباشد را شامل می شود . بنابراین اگر کسی یک نامه به امضای مجعول منتسب به دیگری به نفع خود یا دیگران تنظیم کند این عمل جعل در نوشته محسوب خواهد شد. 
  • قلب حقیقت مادی که موضوع بحث ماست عبارت است از تحریف حقیقت با عملی مادی ضمن باقی ماندن اثر خارجی مادی جعل در نوشته یا سند یا غیر آن. یکی از عناصر مادی جرم جعل مادی ساختن سند یا نوشته بر خلاف حقیقت است و بدین معناست که هیچ سابقه ای از نوشته یا سند نباشد و مرتکب آن را ابتدا به ساکن خلق کرده باشد. که معمولا این قسم هم عنصر مادی ساخت سند و نوشته را شامل می شود هم خط و امضا.
  • اما نکته مهم وجود شباهت است یعنی جعل سند باید به گونه ای باشد که با دیدن سند یا خط یا امضا موجبات فریب و شبهه را به وجود آورد در غیر اینصورت عنوان جعل صادق نیست (رای هیات عمومی دیوان عالی کشور مورخ 1316/1/16).علاوه بر موارد فوق عنصر معنوی که شامل سوء نیت و قصد مجرمانه نیز باید محرز شود. 

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص تعیین زمان نوشتن سند قبل از فوت موکل

♦  این مسئله از دو حالت خارج نیست ؛

1- اول اینکه کارشناس خط پس ارجاع امر به کارشناسی تشخیص دهد که این قرارداد در زمان حیات پدر تنظیم شده است و قرارداد صحیح است و میتوان در قالبی شبیه به صلح محاباتی تعبیر کرد و قرارداد فی ما بین پدر و پسر لازم الاتباع و صحیح است.

2- حالت دوم همین مطلب فوق است یعنی برادر شما پس از فوت پدر یک سندی را ساخته است و احیانا امضا و دستخط پدر را هم جعل کرده است و از سند مجعول هم استفاده کرده است که دو جرم مجزا است چرا که اگر در زمان حیات از پدر وکالت داشت پس از فوت پدر شما آن وکالت باطل می شود و مجبور است یک سندی جعل کند و موارد دلخواه خود را در آن قید کند که عنوان جرم جعل و تزویر است. 
♦  دعوای جعل هم بعد حقوقی دارد هم بعد کیفری و شما می توانید در دادگاه حقوقی ابتدا ابطال معامله به استناد جعل سند عادی را مطرح کنید و از موارد تامین خواسته و دستور موقت جهت جلوگیری از تضییع حقوق خود استفاده کنید و همچنین این دعوا را در دادگاه کیفری تحت عنوان جرم جعل و تزویر مطرح کنید. 

 

راه های ارتباط، مشاوره و اعطای وکالت به وکیل متخصص اسناد و قراردادها

 

مستندات قانونی - تشخیص زمان نگارش سند عادی

ماده 523 قانون مجازات اسلامی

جعل و تزویر عبارتند از: ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیر رسمی خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بردن‌یا الحاق یا محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تاخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته‌ای به نوشته دیگر یا بکار بردن مهر دیگری ‌بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب.
ماده 536 قانون مجازات اسلامی

هر کس در اسناد یا نوشته های غیر رسمی جعل یا تزویر کند یا با علم به جعل و تزویر آن ها را مورد استفاده قرار دهد علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از شش ماه تا دو سال یا به سه تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.

 


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.