تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: دوشنبه 29 فروردین 1401

 امکان جلوگیری از طلاق به درخواست مرد

من خانمی 23 ساله هستم.شوهرم قصد طلاق من رو دارن من دوتا بچه دارم یکی ی ساله و نیم یکی س ساله من شوهرم میخوام و نمیخوام طلاق بیگریم در این حالت راهی برای جلوگیری از طلاق به درخوست مرد وجود داره ؟ قاضی میتونه کمکم کنه ؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 291

پاسخ – آیا زن می تواند مانع از طلاق مرد شود ؟

  • طلاق مطابق ماده 1134 قانون مدنی باید با جاری نمودن صیغه ی آن و در حضور لااقل دو مرد عادل که طلاق را بشنوند صورت گیرد؛ بنابراین صحت وقوع طلاق میان زوجین باید با رعایت تشریفات بیان شده انجام گیرد، در غیر این صورت باطل می باشد.
  • وقوع طلاق علاوه بر جاری نمودن صیغه ی طلاق و وجود دو شاهد، مطابق قانون نیازمند موارد دیگری نیز می باشد. از جمله اینکه طلاق نباید در زمان قائدگی زن صورت گیرد یا آنکه از زمان پاکی زن تا جاری شدن صیغه طلاق نباید هیچگونه نزدیکی میان زوجین باشد.
  • مطابق قانون، اختیار طلاق با مرد است و او هر زمان که بخواهد بدون نیاز به آوردن دلیل خاصی می تواند همسرش را طلاق دهد.
  • با این حال، در شرایطی تقاضای طلاق از سوی زن نیز امکان پذیر می باشد، ازجمله اعطای وکالت به زن در طلاق، عجز یا امتناع از پرداخت نفقه توسط زوج یا عسر و حرج زن.
  • متقاضی طلاق دادخواست طلاق را به دادگاه خانواده تقدیم نموده و پس از آن و با بررسی دلایل و مدارک، حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش صادر می گردد.این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.
  • پس از گذشتن مراحل تجدیدنظر خواهی و فرجام خواهی، حکم دادگاه قطعیت یافته و از آنجایی که مطابق ماده 29 قانون حمایت از خانواده، ثبت طلاق موکول به تادیه حقوق مالی زوجه است، حقوق زوجه پرداخت و صیغه طلاق جاری می گردد.

 

پاسخ به پرسش مخاطب در خصوص امکان جلوگیری از طلاق مرد

در پاسخ به پرسش شما در خصوص امکان جلوگیری از طلاق به درخواست مرد باید گفت طلاق اصولا از طرف مرد درخواست ميشود كه در ايـن  صـورت، دليـل خاصـی لازم ندارد و با رعايت تشريفات مقرر در قانون گواهی عدم امكان سازش صـادر و در دفترخانـه، صـيغه طلاق جاری ميشود.

طبق ماده 1133 قانون مدنی هر زمان كه مرد اراده نمود می تواند زن را طلاق دهد. بنابراین، همسر شما بدون نیاز به دلیل خاصی می تواند شما را طلاق دهد و عدم وجود دلیل یا عدم رضایت شما تنها موجب طولانی تر شدن روند طلاق می گردد.

البته شما می توانید در هنگام طلاق تمامی حقوق مالی خود را مطالبه نمایید. تبصره 3 ماده واحده قانون اصلاح مقررات طلاق در این خصوص بیان می دارد که اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفتر، موکول به تأدیه حقوق شرعی و قانونی زوجه (‌اعم از مهریه، نفقه، جهیزیه و غیر آن) به صورت ‌نقد می ‌باشد مگر در طلاق خلع یا مبارات (‌در حد آن چه بذل شده) و یا رضایت زوجه و یا صدور حکم قطعی اعسار شوهر از پرداخت حقوق ‌فوق ‌الذکر.
در صورتی که شما برای اجرای صیغه طلاق در دفترخانه حاضر نگردید، ابتدا اخطاریه ای برای حضور شما در دفترخانه ارسال می گردد و یک هفته به شما مهلت حضور در دفترخانه برای اجرای صیغه طلاق داده می شود. در این صورت اگر در دفترخانه حاضر نگردید، صیغه طلاق جاری شده و مراتب به اطلاع شما می رسد.این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - جلوگیری از طلاق به درخواست مرد

ماده ۳۵ قانون حمایت خانواده 1391
هرگاه زوج در مهلت مقرر به دفتر رسمی ازدواج و طلاق مراجعه و گواهی عدم امکان سازش را تسلیم کند، درصورتی که زوجه ظرف یک هفته در دفترخانه حاضر نشود سردفتر به زوجین اخطار می‌کند برای اجرای صیغه طلاق و ثبت آن در دفترخانه حاضر شوند. درصورت عدم حضور زوجه صیغه طلاق جاری و پس از ثبت به وسیله دفترخانه مراتب به اطلاع زوجه می‌رسد.
تبصره ـ فاصله بین ابلاغ اخطاریه و جلسه اجرای صیغه در این ماده و ماده (۳۴) این قانون نباید از یک هفته کمتر باشد. در مواردی که زوج یا زوجه مجهول‌المکان باشند، دعوت از شخص مجهول‌المکان از طریق نشر آگهی در جراید کثیرالانتشار یا هزینه درخواست کننده به وسیله دفترخانه به عمل می‌آید.
ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی
مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.
تبصره- زن نیز می‌تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) این قانون، از دادگاه تقاضای طلاق نماید.
ماده ۱۱۳۴ قانون مدنی
طلاق باید به صیغه طلاق و در حضور لااقل دو نفر مرد عادل که طلاق را بشنوند واقع گردد.
ماده ۱۱۳۵ قانون مدنی
طلاق باید منجز باشد و طلاق معلق به شرط باطل است.
ماده ۱۱۳۶ قانون مدنی
طلاق‌ دهنده باید بالغ و عادل و قاصد و مختار باشد.
ماده ۱۱۳۷ قانون مدنی
ولی مجنون دائمی میتواند در صورت مصلحت مولی‌‌علیه، زن او را طلاق دهد.
ماده ۱۱۳۸ قانون مدنی
ممکن است صیغه طلاق را به توسط وکیل اجراء نمود.
ماده ۱۱۳۹ قانون مدنی
طلاق مخصوص عقد دائم است و زن منقطعه به انقضای مدت یا بذل آن از طرف شوهر از زوجیت خارج می‌شود.
ماده ۱۱۴۰ قانون مدنی
طلاق زن در مدت عادت زنانگی یا در حال نفاس صحیح نیست مگر این که زن حامل باشد یا طلاق قبل از نزدیکی با زن واقع شود یا‌شوهر غایب باشد به طوری که اطلاع از عادت زنانگی بودن زن نتواند حاصل کند.
ماده ۱۱۴۱ قانون مدنی
طلاق در طهر مواقعه صحیح نیست مگر اینکه زن یائسه یا حامل باشد.
ماده ۱۱۴۲ قانون مدنی
طلاق زنی که با وجود اقتضای سن عادت زنانگی نمی‌شود وقتی صحیح است که از تاریخ آخرین نزدیکی با زن سه ماه گذشته باشد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره با وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانواده

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.