تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 24 شهریور 1400

 خیانت در امانت ارث پدری – حق وراث

سلام. پدرم سه ماه قبل از فوت کل دارایی رابه حساب یک ورثه واریز تا پس ازفوت بین وراث تقسیم کند ولی او اقدام به خرید ملک و خودرو اکرده و به وراث میگوید بروید شکایت کنید لطفا راهنمایی کنید چطور شکایت کنیم .

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 721

خیانت در امانت ارث

 

مجازات خیانت در امانت ارث پدری

  • خیانت در امانت به معنای ارتکاب رفتار خائنانه از ناحیه امین در مالی است که از طرف امین یا متصرف قانونی به او سپرده شده است و بنا بر استرداد مال مورد امانت باشد.
  • موضوع جرم خیانت در امانت در اینجا وسیله تحصیل مال اعم از نوشته هایی مثل سند ، چک و قبض و… است که به وسیله آن می‌توان مالی را تحصیل کرد و ذمه ای را ابرا کرد.
  • در مورد خیانت در امانت در اموال مشاعی قانون گذار ما ساکت است اما با وحدت ملاک از قواعد عمومی سرقت رجوع کنیم با رجوع به ماده ۲۷۷ قانون مجازات اسلامی که در مورد مال مشاعی مستوجب حد سخن می‌گوید؛ مفهوم این ماده این است که اگر از حد نصاب هم سرقت کند بازهم سرقت محسوب می‌شود و مستوجب تعزیراست؛ پس اگر مالک مشاع (ورثه ای که مبلغ به حساب او واریز شد) خواه کمتر از سهم خود(حصه مشاع) خواه بیشتر، خیانت درامانت کند، جرم خیانت در امانت تحقق یافته است.
  • دو نکته در جرم خیانت در امانت قابل ذکر است :

1- اول اینکه ابتدا باید یک رابطه حقوقی بین امین (ورثه) و امانت گذار(پدر متوفی) باشد که ثابت کند مال به او امانت گذاشته شده و در قالب قرض و هبه نیست یا اینکه از قرائن و شواهد این موضوع محرز شود.

2- نکته دوم اینکه مالی که به امین سپرده شده بنابر استرداد باشد ولی امین آن را برخلاف توافق طرفین تلف و مصرف کرده است. طبق ماده ۶۷۴ قانون تعزیرات رفتار مرتکب در چهار قالب خیانت در امانت محسوب خواهد شد.استعمال، تلف، تصاحب، مفقود رفتار امین در اینجا تصاحب است تصاحب به معنای به ملکیت خود دراوردن و از آن خود کردن است (خرید خودرو و خانه ) و با تغییر نیت مال را از آن خود کند و عدم استرداد قرینه ای است بر تصاحب.

  • مطابق ماده ۶۷۴ قانون مجازات تعزیرات ، مجازات جرم خیانت در امانت، شش ماه تا سه سال حبس تعزیری خواهد بود (درجه پنج) اما طبق قانون کاهش حبس تعزیری مصوب ۹۹ حداقل و حداکثر مجازات به نصف تقلیل پیدا کرده است و سه ماه تا هجده ماه حداقل و حداکثر آن خواهد بود. مطابق ماده ۲۳ قانون مجازات اسلامی دادگاه می‌تواند در جرایم تعزیری درجه شش تا یک محکوم علیه را به مجازات تکمیلی نیز محکوم کند.
  • مسولیت مدنی خیانت در امانت طبق ماده ۶۱۲ قانون مدنی در باب ودیعه امین باید مال ودیعه را همانطور که مالک مقرر کرده است حفظ کند و اگر ترتیبی بر آن نشده است باید به نحوی متعارف حفظ کند و الا ضامن است.
  • ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی تعزیرات
  • هر گاه اموال منقول یا غیر منقول یا نوشته‌هایی از قبیل سفته و چک و قبض و نظایر آن به عنوان اجاره یا امانت یا رهن یا برای وکالت یا هر کار با اجرت یا بی‌اجرت، به کسی داده شده و بنا بر این بوده است که اشیاء مذکور، مسترد شود یا به مصرف معینی برسد و شخصی که آن اشیاء نزد او بوده آنها را به ضرر مالکین یا متصرفین آنها استعمال یا تصاحب یا تلف یا مفقود نماید به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم خواهد شد.
  • ماده ۶۱۲ قانون مدنی
  • امین باید مال ودیعه را به طوری که مالک مقرر نموده حفظ کند و اگر ترتیبی تعیین نشده باشد آن را به طوری که نسبت به آن مال ‌متعارف است حفظ کند و الا ضامن است

 

راه های تماس و ارتباط با وکیل برای جرم خیانت در امانت

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.