تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: یکشنبه 18 مهر 1400

 فحاشی ، تهدید و درگیری با همسایه آپارتمان

با سلام

همسایه واحد چهارم آپارتمان چهارواحدی از رفت و امد سایر واحد ها به پشت بام با فحاشی و اهانت جلوگیری میکند ایا میشه با استناد وویس (voice) اهانتها محکومش کرد؟

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 4727

پاسخ - شکایت فحاشی و درگیری 

  • باید به این موضوع توجه داشت که تضاد و مزاحمت از جمله مواردی است که در زندگی اجتماعی به وفور یافت می شود.  موضوع از جایی شروع می شود که وقتی گروهی با هم در یک محیط زندگی می کنند، این امکان وجود دارد که بی توجهی و عمل نکردن بعضی افراد به آداب همسایگی، آرامش و آسایش از دیگران سلب گردد و آنان آزرده شوند و همین امر، خود باعث بوجود آمدن  کدورت ها و درگیری های بعدی می باشد.
  • در حقوق و قوانین، هر حقی، یک تکلیف نیز با خود به همراه دارد و طبق اصل چهلم قانون اساسی نیز، هیچکس‏ نمی‏ تواند اعمال‏ حق‏ خویش‏ را وسیله‏ اضرار به‏ غیر یا تجاوز به‏ منافع عمومی‏ قرار دهد و یا بحث مربوط به ماده ۳۰ قانون مدني که بیان می دارد : هر مالكي نسبت به مايملك خود حق همه‌گونه تصرف و انتفاع دارد، مگر در مواردي كه قانون استثناء كرده باشد و یا ماده ی ۱۳۲ قانون مدني که اشاره دارد: كسي نمی تواند در ملك خود تصرفي كند كه مستلزم تضرر همسايه شود، مگر تصرفي كه به قدر متعارف و براي رفع حاجت يا رفع ضرر از خود باشد نکته دیگر بحث مربوط به قاعده‌ي «لاضرر و لاضرار في الاسلام كه به معني اسلام با ضرر ديدن و ضرر رساندن مخالف است» می باشد که بیان می کند، استفاده‌ي مالك بايد به اندازه‌اي باشد كه ديگران (همسایگان دیگر) صدمه و زياني نبينند.
  • باید دقت کرد که هر راهی را باید از روش اخلاقی و قانونی خود طی نمود مثلا اگر همسایه ای به صورت خواسته یا ناخواسته، سهوا یا عمدا باعث سلب آرامش و آسایش همسایه دیگر شود، شخص دوم نمی تواند با استناد و بهانه به این دلیل که فرد اول برای او سلب آرامش و آسایش کرده است، از الفاظ رکیک استفاده کند و به کرامت افراد لطمه وارد کند و یا اینکه آنان را تهدید نماید.
  • قانونگذار فحاشی، تهدید و درگیری(ضرب و جرح) را جرم انگاری نموده و برای این دسته از موارد مجازات متعددی تعیین کرده است.
  • مجازات فحاشی با الفاظ توهین آمیز ساده، که موجب حد قذف نباشد مجازات شلاق و جزای نقدی دارد قانون گذار در ماده 608 قانون مجازات اسلامی مجازات فحاشی را بیان داشته است که: توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود و فحاشی اگر با الفاظ رکیک همراه باشد عنوان قذف را داراست و قانونگذار مجازات آن را در ماده250 قانون مجازات اسلامی 80 ضربه شلاق مقرر داشته است.
  • همچنین در خصوص جرم تهدید کردن باید گفت تهدید در معنای عرفی به معنی ترساندن و هشدار و به لحاظ حقوقی به معنای وادار نمودن فردی به ارتکاب جرم یا گرفتن مال و یا ترساندن شخص از آسیب جانی، مالی، حیثیتی و … است مطابق با ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی، تهدید به قتل و یا هر گونه ضرر جسمانی و نفسانی، مالی و حیثیتی دارای مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال خواهد بود. در خصوص درگیری (ضرب و جرح) نیز باید گفت شركت در درگیری بسته به میزان خسارت وارده، مجازات هایی چون قصاص، دیه و حبس را به دنبال دارد.
  • در خصوص استناد به وویس(voice) باید گفت که طبق ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی ادله اثبات جرم: اقرار، شهادت، قسامه و سوگند و در مواردی علم قاضی می باشند در نتیجه قانونگدار مواردی از جمله صدای ضبط شده را به تنهایی در موارد ادله اثبات جرم شناسایی نکرده است ولی در مواردی که ادله اثبات جرم که در بالا ذکر شد وجود داشته باشد، وویس و صدای ضبط شده می تواند به قاضی برای تصمیم گیری بهتر کمک کند.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مواد قانونی قابل استناد - فحاشی و تهدید

اصل 40 قانون اساسی -  هیچکس‏ نمی‏ تواند اعمال‏ حق‏ خویش‏ را وسیله‏ اضرار به‏ غیر یا تجاوز به‏ منافع عمومی‏ قرار دهد قاعده‌ي «لاضرر و لاضرار في الاسلام كه به معني اسلام با ضرر ديدن و ضرر رساندن مخالف است».
ماده 30 قانون مدنی -  هر مالكي نسبت به مايملك خود حق همه‌ گونه تصرف و انتفاع دارد، مگر در مواردي كه قانون استثناء كرده باشد.
ماده ۱۶۰ قانون مجازات اسلامی - ادله اثبات جرم عبارت از اقرار، شهادت، قسامه و سوگند در موارد مقرر قانونی و علم قاضی است.
ماده 132 قانون مدنی - كسي نمی تواند در ملك خود تصرفي كند كه مستلزم تضرر همسايه شود، مگر تصرفي كه به قدر متعارف و براي رفع حاجت يا رفع ضرر از خود باشد
ماده 250 قانون مجازات اسلامی - حد قذف، هشتاد ضربه شلاق است.
ماده 608 قانون مجازات اسلامی - توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک، چنانچه موجب حد قذف نباشد، به مجازات شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌ تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود
ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی-  ، تهدید به قتل و یا هر گونه ضرر جسمانی و نفسانی، مالی و حیثیتی دارای مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه یا زندان از دو ماه تا دو سال خواهد بود.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشناس حقوقی ما

 

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.