تماس و مشاوره حقوقی
با وکیل دادگستری
 
ساعات کاری دفتر
9:00 تا 18:00
ارسال سوال حقوقی و درخواست
آرشیو سوالات حقوقی از وکلای دادگران
تاریخ انتشار: چهارشنبه 05 آبان 1400

 نحوه پس گرفتن پول پیش و مبلغ ودیعه از صاحب خانه

با سلام. بنده مستاجر هستم و صاحبخانه در حدود ۸۰ درصد مبلغ پول پیش را افزایش داده است من هم گفتم تخلیه میکنم و الان بعد از گذشت چند روز که به دنبال خانه گشتم یک ملک پیدا کردم و وقتی که به صاحبخانه گفتم که مقداری از پول ودیعه را مسترد کند که من جهت قرارداد ملک جدید پرداخت کنم قبول نمی‌کنند و آن خانه دیگر هم بدون یک سوم ودیعه نمی‌شود قرارداد بست در این شرایط چه‌ کار کنم؟

 

 

 

امتیاز: Article Rating | تعداد بازدید: 378

راه های پس گرفتن مبلغ قرض الحسنه و ودیعه از موجر

  • در اثر عقد اجاره، مالکیت منافع به طور موقت برای مستاجر ایجاد می شود. بنابراین بعد از پایان مدت عقد اجاره، مستاجر وظیفه دارد که عین مستاجره را تخلیه و تسلیم موجر کند.  از این پس سمت امانت از او زایل می شود.
  • به طور کلی پیش از آنکه تخلیه مورد اجاره از طرف مالک مطالبه شود، و به طور کلی در هر مورد که پس از پایان مدت اجاره مستاجر به تصرف خود ادامه دهد، باید اجرت المثل بدهد که استیفاء منفعت کرده باشد مگر اینکه مجانا با اذن مالک استفاده کرده باشد. ماده 494 قانون مدنی هم موید همین نظر است.
  • پس نتیجتا در وضعیت پس از پایان مدت اجاره دو حالت قابل تصور است:

1- پیش از مطالبه مالک : در حکم امین است و در صورتیکه استیفاء منفعت کرده باشد باید اجرت المثل بدهد.

2- پس از مطالبه مالک که در حکم غاصب است و ضامن عین و منافع تلف شده است.

  • پس در کل باید گفت که پس از پایان مدت اجاره حتما عین مستاجره تخلیه شود در غیر اینصورت موجر می تواند به وسیله اظهارنامه رسمی انجام شود و یک ماه پیش از پایان اجاره به مستاجر ابلاغ شود.
  • ماده 4 قانون روابط موجر و مستاجر تخلیه مورد اجاره را گویی منوط به دریافت ودیعه توسط مستاجر کرده است.
  • حکم این ماده در مورد سند عادی و رسیدگی مقام قضایی نیز قابل اجراست و دادگاه باید صدور دستور تخلیه را موکول به دعوای خسارت نکند و استثنایی بودن قواعد ایجاب می کند که دستور تخلیه در پایان مدت اجاره باشد و شامل درخواست تخلیه در زمان اجاره نشود (ماده 4 آیین نامه)
  • اما در مورد افزایش اجاره بها هم باید یک توضیحی طبق مصوبه ستاد ملی کرونا باید داد:

۱-۱- حداکثر افزایش مبلغ اجاره‌بها یا مبلغ رهن برای این قراردادها در کلان‌شهر تهران تا سقف ۲۵ درصد و سایر کلان‌شهرها تا سقف ۲۰ درصد و برای سایر مناطق شهری کشور تا سقف ۱۵ درصد خواهد بود.

۳-۱- با عنایت به استمرار شرایط بیماری کرونا، کلیه قراردادهای اجاره مربوط به املاک مسکونی استیجاری که از تاریخ ابلاغ این مصوبه تا پایان سال ۱۴۰۰ مدت زمان اعتبار آن‌ها به اتمام می‌رسد، در صورت عدم توافق طرفین و تمایل مستأجرین، به مدت یک سال به‌صورت خودکار تمدید می‌گردد. 

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.

 

 

مستندات قانونی - تخلیه مستاجر و مطالبه پول پیش

ماده ۴۹۴ قانون مدنی

عقد اجاره به محض انقضاء مدت برطرف میشود و اگر پس از انقضاء آن مستاجر عین مستاجره را بدون اذن مالک مدتی در تصرف‌ خود نگاه دارد موجر برای مدت مزبور مستحق اجرت‌المثل خواهد بود اگر چه مستاجر استیفاء منفعت نکرده باشد و اگر با اجازه مالک در تصرف نگه دارد وقتی باید اجرت‌المثل بدهد که استیفاء منفعت کرده باشد مگر اینکه مالک اجازه داده باشد که مجاناً استفاده نماید.

ماده ۴ قانون روابط موجر و مستاجر 1376

در صورتی که‌ موجر مبلغی به عنوان ودیعه یا تضمین یا قرض‌الحسنه و یا سند تعهدآور و مشابه آن از مستاجر دریافت کرده باشد تخلیه و‌ تحویل مورد اجاره به موجر موکول به استرداد سند یا وجه مذکور به مستاجر و یا سپردن آن به دایره اجراست. چنانچه موجر مدعی ورود خسارت به‌ عین مستاجره از ناحیه مستاجر و یا عدم پرداخت مال‌الاجاره یا بدهی بابت قبوض تلفن، آب، برق و گاز مصرفی بوده و متقاضی جبران خسارات وارده‌ و یا پرداخت بدهی‌های فوق از محل وجوه یاد شده باشد موظف است همزمان با تودیع وجه یا سند، گواهی دفتر شعبه دادگاه صالح را مبنی بر تسلیم‌ دادخواست مطالبه ضرر و زیان به میزان مورد ادعا به دایره اجرا تحویل نماید. در این صورت دایره اجرا از تسلیم وجه یا سند به مستاجر به‌‌ همان میزان‌ خودداری و پس از صدور رای دادگاه و کسر مطالبات موجر اقدام به رد آن به مستاجر خواهد کرد.

این محتوا متعلق به سایت دفتر وکالت دادگران حامی ((dadgaran.com)) بوده و بهره برداری از آن بدون ذکر منبع ممنوع است.


پاسخ داده شده توسط کارشنای حقوقی ما

 

راه های تماس و مشاوره حقوقی با وکیل متخصص اجاره و تخلیه

ثبت امتیاز
نظرات
در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.
ارسال نظر جدید

Website

تصویر امنیتی
کد امنیتی را وارد نمایید:

سوالات خود را جستجو کنید
ارسال سوال حقوقی و درخواست

دریافت وقت مشاوره حقوقی با ما

در صورت تمایل به دریافت مشاوره حقوقی و اعطای وکالت به وکیل پایه یک دادگستری و جهت هماهنگی و دریافت وقت مشاوره حقوقی کلیک کنید.